sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Töiden kierto

Ristipistotapaamisessa (20.2.2010) sain pienen lievän innostuksen siitä ideasta, että alkaisin kierrättämään töitäni. Mietin asiaa lauantaina ja tein kuin teinkin listan käsitöistäni ja sunnuntaina jo olin koskenut jokaiseen keskeneräiseen työhöni! :)
Tein kierrosta sikäli löysän itselleni, että jos jokin työ ei huvita, niin teen vain yhden rivin/piston kyseiseen työhön ja siirryn sitten seuraavaan. Onhan se sekin nimittäin edistystä eikä työ jää UFOksi! :) Ufoutumisvaaraa on ollut muutaman työn suhteen, mutta nyt ei siis enää ole.
Käsitöiden kierrätykseni tapahtuu seuraavan ”kaavan” mukaan:
1. Kutominen – aloitin pari viikkoa sitten kutomaan kummipojalle (3v) hupparia ja valmiina on takakappale, toinen etukappale sekä vähän vajaa puolet toisesta etukappaleesta. Hyvin on siis toistaiseksi edennyt. :)
2. Virkkaus – virkattu paita on ollut tekeillä nyt muutaman vuoden ja se olisi syytä saada valmiiksi. Enää hihat puuttuvat (toinen niistä on aloitettu).
3. EMS:n lammasvauva – tämä työ on vuodelta 2008 enkä siihen tainnut viime vuonna koskea. Tänä vuonna tämä on saatava valmiiksi.
4. Aku Ankka –kitti - aloitettu pistelemään jo viime vuoden puolella.
5. Pääsiäisliina - jo kerran ollut UFO, mutta purin ja nyt on siis meneillään uusi yritys. Ei tarvitse olla valmiina vielä tänä pääsiäisenä.
6. Kissat-työ – aloitin tämän ristipistotapaamista edeltävänä iltana, koska halusin tapaamiseen helpon pistelyn. Tämä edistyikin siellä hyvin ja on kotonakin edistynyt eniten.
7. Possut-työ – aloitin tämän vähän ennen kissat-työtä, mutta tämä töksähti ohjeen ”epäselvyyteen”. Tänään otin ohjeesta työkopion ja lähdin ”sotkemaan” sitä huomiokynällä (tähänkin inspiraatio tuli tapaamisesta). Työn tekeminen helpottui, mutta kyllä tämä vielä on ihan alkutekijöissään!
8. Moottoripyörä-työ – ollut tekeillä pari vuotta ja lähes vuoteen en ollut tähän koskenut. Nyt olen koskenut jo kahdesti viikon aikana. :)
Eli tällainen olisi järjestys. Eikä tosiaan tarvitse tehdä työtä kauaa, jos ei huvita – kunhan voi sanoa koskeneensa työhön muutenkin kuin vain työtä katsellakseen. :)

6 kommenttia:

♥ Sari ♥ kirjoitti...

Joo, mullakin varmaan pitäis laittaa joku järjestys... Tosin en tiedä yhtään, että onnistuisko mulla semmoinen pakkopulla, että ois jonain viikkona pakko pistellä tiettyä työtä...

Mari kirjoitti...

On sulla muutama keskeneräinen, ja hyvältä vaikuttaa tuo kiertojuttu. :) Tuo huomiokynällä merkkaaminen on kyllä hyvä apukeino, jos on esimerkiksi mustavalkoinen mallipiirros ja paljon eri värejä käytössä. Käytän sitä systeemiä joissakin ristipistotöissä, riippuu siitä miten selkeä tai epäselvä se mallipiirros/symbolit on. Mutta en käytä huomiokynää vaan suttaan pistellyt ruudut lyijykynällä, ihan vain siltä varalta, että jos joskus haluan tehdä saman mallin uudelleen tai jos tuleekin virhe ja pitää purkaa, niin saa lyijykynäjäljen pyyhittyä pois.

Katri kirjoitti...

Kiva kun pystyin vähän inspiroimaan!

Minulla tuo huomiokynällä merkkaaminen on niin syvälle iskostunutta, että voisin olla suuressa pulassa, jos en sitä voisi tehdä. Teen vain pienimmät työt ilman sitä.

Kierrätys on tosiaan hyvä tapa järjestää tekemisiään, kunhan tosiaan tekee sen niin, että innostus pysyy, eikä tekemisestä tule pakkopullaa. Ja taidanpa ottaa esimerkkiä sinusta, ja lisätä omaan listaani myös kutomisen ja virkkauksen, jotta ne eivät kokonaan unohtuisi :-)

Lennu kirjoitti...

Töiden kierrättäminen on kyllä mukavaa, kun löytää itselle sopivan systeemin siihen. Minulla on ollut käytössä nyt viikko per työ noiden isojen pistelyiden kanssa. Väliin tulee sitten kyllä aina jotain pikkutöitä, lahjoja ja vaihtoja, mutta pääpiirteittäin tämän vuoden olen noudattunut lukujärjestystäni :) Tsemppiä töiden tekemiseen, kivoja töitä kesken sinulla!

Maajo kirjoitti...

Kiitokset kommenteista! :)

Minna kirjoitti...

Tää kuulostais kyllä hyvälle :) pitääkin tutkailla kunhan saan ton pöytäliinan valmiiksi se kun ei voi enään kauan odottaa.