lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ristipistoviikonloppu

Sorry, this time I don't write in English. You can try the Google Website Translator Gadget at my blog's upper right corner.

Viime viikonloppuna (12.-14.4.) olimme Wuolteen kartanolla Emmulin (kauppa, blogi) järjestämällä ristipistoviikonlopulla perjantaista sunnuntaihin. Koko viikonloppu oli pisteltyä lukuun ottamatta niitä hetkiä, kun käytiin syömässä tai nukkumassa. Halukkaat pääsivät lauantaina saunaan ja paljuun. Minäkin kävin kokeilemassa, mutta paljun lämpötila (38) ei ole minulle. En ole ikinä tykännyt kuumasta.

Meitä oli yhteensä 28 pistelijää ja hauskaa oli! Järjestelyt olivat hyvät, vaikkakin itsellä jokin allergia vaivasi. Veti nimittäin nenän tukkoon aina iltaisin! Onkohan tämä kevät pahempi vai onkohan omat allergiani pahentuneet, kun en ole mielestäni ennen kokenut allergioita kevään takia. Harmittavaa! Onneksi on lääkkeitä, ettei tarvi kärsiä tukkoisuudesta.

Kirsi piti Emmuli-kaupan auki koko viikonlopun ajan ja vaikka kävinkin siellä katselemassa, niin sain pidettyä näpit erossa - toki olin tehnyt ennakkotilauksen! ;) Jäipähän haaveiltavaa. :) Ajattelin jo, että voisin kesällä tehdä Kirsille tilauksen ja käydä pyörällä hakemassa tilaukseni - meiltä on Kirsille n. 9 km eli siitä saa melkoisen pyörälenkin, jolla vielä olisi jokin tarkoituskin! :) Osallistun tänäkin vuonna työpaikkani kautta Kilometrikisaan ja tavoitteena olisi polkea toisen kerran mökille (matka on n. 55 km ja kotiin palaamme autolla). Poljimme tuon mökkimatkan v.2011 ja viime vuonna se oli myös tavoitteena, mutta jäi väliin huonon kevään ja kesän takia. Toivotaan, että tuleva kesä olisi suotuisa pyöräilylle!

Viikonlopussa aloitin All Our Yesterdays -ilmaiskitin ja sainkin pistelysuuden valmiiksi, mutta lopputulos ei ollut sopiva kitin mukana tulleelle korttipohjalle, joten lisäsin tänään hieman vihreää alaosaan ja viimeistelin kortin valmiiksi. Aloitin siis 12.4. pistelemään ja tämä valmistui tänään 20.4. Helppo pikkutyö, joka kuitenkin vei aika monta tuntia ja lopulta oli taas kaikkea muuta kuin hyvin suunniteltu tuohon korttipohjaan (näitä "hyvin suunniteltuja" on nähty ennenkin).


Kirsi oli luvannut viikonloppuun osallistuville etukäteen tuliaisen Ranskasta - saimme neulatyynypakkauksen, joka sisälsi kaiken paitsi pehmusteet. Osa sai työn täysin valmiiksi jo viikonlopussa (siis viimeistelyineen), mutta itse jätin yhtä ompelusaumaa lukuun ottamatta viimeistelyn kotitehtäväksi. Tänään sitten sain aikaiseksi viimeistellä tuon. Pingotin taustakankaan pahvin ympärille ja ompelin käsin päällikappaleen taustaan kiinni. Väliin laitoin pehmustetta ja tällainen siitä sitten tuli. Pistely valmistui nopeasti ja muistaakseni pistelin tämän välipalatyöksi lauantaina (13.4.). Tämä oli oikeasti välipalaksi sopiva työ - nopea ja helppo! :)

  

Toivottavasti pääsen vielä toistekin tällaiseen tapahtumaan mukaan (lähinnä rahakysymys)! :)

4 kommenttia:

Lumiruusu kirjoitti...

Hei Maajo !

Miten mukavaa oli tavata Sinutkin
Kartanolla :)

OAY.n kitit tosiaan näyttää helpommilta ja varsinkin nopeammilta kuin mitä ne onkaan... olen muutaman näitä kauniita freebie pakkauksia tehnyt ja muistan että niissä oli paljon enemmän pisteltävää kuin mitä ensin näyttäisi...
Ja samoin olen joutunut tehdä taustaa yms, ssovellusta ihan omasta päästä kun kehys onkin ollut liian iso tms...

Vaan lopputulos palkitsee -pistelemäsi Tyttönen on todella sievä ja kannatti kyllä nähdä kaikki vaiva...

Oletpa ollut ahkera kun neulatyynynkin olet jo pistellyt ..minulla se vielä odottaa vuoroaan :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana varmaankin tuollainen tapaaminen. Upeita nuo pistelytyösi. Mukavaa alkavaa viikkoa.

Katri kirjoitti...

Oli tosiaan niin mukava viikonloppu! Kiva tuo neulatyynysi!

Katja Vilhunen kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.